Mit keresel?

Savas hámlasztás

BLOG

Kozmetika, profi sminkes és sminktetoválás Esztergom.
Savas hámlasztás

Savas hámlasztás

A peelengek (radírok) közül az egyik legerősebb.

Peelengek közül van:

  1. Kémiai: savas kezeléseket lehet vele csinálni pl.: szalicil sav, gyümölcs savak (glukol sav-Aha sav)
  2. Mechanikai/Fizikai: ezekben a radírokban van dörzsanyag amivel hámlasztani lehet pl.: gyümölcsmag őrlemények (szőlőmag, barackmag) de a só és a bambusznád örlemények is kiválóak.
  3. Biológiai: enzimes elljárás gyümölcsök enzimével lehet kíméletes hálmasztást elérni pl.: papaya, ananász enzim.
  4. Gépi: pl.: microdermabrasio (csiszoló gép) van belőle aluminium oxid kristályos és gyémántfejes (ami szerintem jobb), hidroabrasio (ultrahangos peeleng) ha vizet viszünk fel a bőrre akkor kíméletesen elporlasztja a vizet és vele együtt az elhalt hámsejteket is.

Bőrtípus szerint:

  1. Érzékeny bőr: kipirosodásra hajlamos bőr (rosacea) vagy gyulladt aknék esetén nem ajánlott a savas vagy a mechanikai radírok használata inkább a fizikai enzimes vagy a gépi kezelések közül is CSAK a hidroabrasio!
  2. Zsíros – Száraz – Idősödő – Hiperpigmentált (foltos) bőr gyulladás nélkül: bármely radírt lehet használni, ha valaki célzott eredményt szeretne elérni, akkor a savas kezelés vagy a csiszolás kúraszerűen nagy változást tud hozni az ember életében.

A savas hámlasztás menete:

  • Minden esetben a letisztítással kell kezdeni (arctej, tonik)
  • Utána következik a savas peeleng ez márkákon belül eltér de 10-15 percig lehet fenn maximum a sav az arcbőrön.
  • Alapos eltávolítás után nyugtató pakolás.
  • Végül a befejező krémet bemasszírozzuk a bőrbe illetve fényvédővel látjuk el.

Utóápolás és a következő alkalmak:

Savas kezelés után mindig nagyon nagy figyelmet kell szentelni a fényvédelemre! (Minimum 50 faktor) napi többszöri használattal. Mivel eltávolítottuk a bőr természetes védőrétegét (hidrofil lipid réteget) bőrünk “pucéran” marad. Semmi sem védi a nap káros sugaraitól, ezért csináljuk ősztől kora tavaszig.

De ha télen nem süt a nap … akkor is kell fényvédő?

Igen minden esetben hiszen fizikailag ha “látunk” akkor az azt jelenti, hogy a fény visszatükröződik az adott tárgyról, tehát bőrünket napsugárzás éri.

Ha valaki pigment túltermelődéssel szenved (májfolt, szeplő) akkor kúraszerűen kell járni minimum 2 maximum 4 ajánlott egy kúrában. Ezt a négy alkalmat szétosztva heti 1×1 maximum 2×1 lehet. Utána egy hónapot pihentetni kell.

Az online foglalóban az 1 órás kezelést kell kiválasztani erre a kúrára. 

Kérdés esetén fordulj hozzám bizalommal!